A-skatt

Wiki-ordlista från NORIAN

 

Jag guidar dig igenom svaret.

Marie Vesterblom - Service Manager, Payroll

 

Jag guidar dig igenom svaret.

Marie Vesterblom
Service Manager, Payroll

A-skatt


A-skatt är den inkomstskatt som dras av på en anställds lön inför varje löneutbetalning. Det är arbetsgivaren som gör avdragen på den anställdes lön vid lönekörning och därefter rapporterar och betalar in A-skatten till Skatteverket.

Beräkningen av A-skatt görs med hjälp av skattetabeller som Skatteverket har tagit fram. Detta är baserat på den anställdes inkomst.

Jämkning

Har en anställd sidoinkomster eller tex ränteavdrag kan den anställde begära jämkning hos Skatteverket så att hen får ett så korrekt skatteavdrag som möjligt.

Lönespecifikation

Den anställde skall vid varje lönetillfälle få en lönespecifikation av arbetsgivaren. Där skall det framgå hur mycket skatt som är avdraget. En anställd bör spara ner sina lönespecifikation eftersom det är ett bevis på att skatten är dragen och skall vara inbetald på den anställdes skattekonto.Dela gärna och sprid kunskapen!

Pic-text-kontakt@2x
 

Social media:

Kontakta oss

NORIAN är en tjänsteleverantör inom redovisning, lön och automatisering med målet att leverera smartare, snabbare och bättre tjänster.

© 2022 NORIAN. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Kontakt | Löfströms Allé 7, 172 66 Sundbyberg, Sverige | Powered by Sitea

Pic-text-kontakt@2x