Välja bokföringsbyrå.

Om att välja bokföringsbyrå – 4 saker du måste tänka på inför ditt val – av Norian.


Ska du välja bokföringsbyrå? Det är inte ovanligt att man blir förbryllad utav mängden byråer och erbjudanden som finns ute på marknaden. Att välja mellan alla dessa kan vara en svår utmaning, då att välja bokföringsbyrå måste vara ett val som passar just dig och din verksamhet. Bör man rikta in sig och välja bokföringsbyrå som är utav större verksamhet, eller bör man söka bland mindre aktörer och företag? Är företagets närhet avgörande?

Undvik inte dessa fel när du ska välja bokföringsbyrå. Låt följande guide vara en checklista inför ditt viktiga val.


 
 

1. Undersök månadsarvodet noggrant.

Det är viktigt att du går igenom noggrant vilket pris du är redo att betala när du ska välja bokföringsbyrå. En bra idé är att söka upp och jämföra ett flertal olika alternativ och erbjudanden, att du förhandlar fram ett bra pris, samt att tillägg och ytterligare kostnader utöver månadsarvodet tydliggörs. Det är inte ovanligt att man ber om hjälp från sin byrå, men att tjänster eller råd utöver månadspriset behandlas och debiteras som tillägg.

2. Erbjuder bokföringsbyrån moderna verktyg och lösningar?

Att inte välja en modern bokföringsbyrå är ett vanligt fel som många företag gör när dem ska välja bokföringsbyrå. Med moderna verktyg undviks dubbelarbete, och genom smidigare processer och software-lösningar snabbar detta upp bokförarnas arbete enormt, och som resultat kan erbjuda bra priser och fler möjligheter till sina kunder. Dessa kan även anpassas så att verktygen passar just ditt företag.

En bokföringsbyrås arbete är inte likadan som förut. Tack vare smarta processer, lösningar och intelligentare verktyg öppnar detta upp en helt ny värld med möjligheter och effektivisering, som att till exempel fotografera kvitton med en app som automatiskt fyller i och skickar informationen.

3. Ingår mindre rådgivning?

Detta bygger på första tipset, vilket är att få tydliggjort ifall du får rådfråga utan några extra kostnader. Som sagt tidigare är det inte ovanligt att man rådfrågar sin byrå, och oavsett omfattningen på frågan så debiteras man. För att vara på säkra sidan, dubbelkolla när du ska välja bokföringsbyrå.

I samband med detta får man också reda på byråns värderingar och generositet, ifall en rådfrågning på några minuter debiteras som en halvtimme, eller om dem bjuder på detta till sina kunder som behöver hjälp.

4. Vad får ni för intryck av byrån?

När du ska välja bokföringsbyrå bör ni välja en byrå som ni får bra intryck ifrån, är professionella i sitt bemötande, samt känns rätt för just dig. Förtroende, personkemi och relationen är väldigt viktig när man ska välja bokföringsbyrå. Detta underlättar samarbetet, och hela processen blir smidig och rolig.

 

VARFÖR NORIAN?


Vår expertis.


Enkelt & smart.


Bra priser & hög kvalitet.


Personligt & tillgängligt.