Välja redovisningsbyrå.

Undvik dessa fel inför valet - 4 tips av NORIAN.


Ska ni välja redovisningsbyrå? Det är enkelt att bli förvirrad på grund av antalet erbjudanden och byråer, samt lista ut vilken byrå som passar just ert företag. Ska man välja en gigant eller en mindre byrå? Ska man välja redovisningsbyrå efter geografisk närhet? Använd denna guide som checklista när ni ska välja redovisningsbyrå.


 
 

1. Tänk noggrant igenom månadsarvodet.

Gå noggrant igenom priset ni är villiga att betala för att få administrativ assistans innan ni ska välja redovisningsbyrå. NORIAN rekommenderar att ni letar upp ett flertal byråer och förhandlar fram ett bra månadspris, samt att få klargjort eventuella extrakostnad som tillkommer. Genom följande tillvägagångssätt undviker ni överraskande fakturor.

2. Är redovisningsbyrån uppdaterad med moderna verktyg och lösningar?

Detta är något som många företag gör fel inför deras val av byrå, vilket är att inte välja en modern byrå med smarta lösningar och processer. Dubbelarbete måste bort för att se till att produktiviteten och effektiviteten är så hög som möjligt, samt att dessa processer matchar era rutiner i ert företag.

En redovisningskonsult arbetar idag inte som han eller hon gjorde förr. Genom automatiska och smarta lösningar leder detta till helt nya förutsättningar, som att till exempel fota sina kvitton genom en app som fyller i informationen automatiskt.

3. Erbjuder byrån rådgivning löpande?

Dubbelkolla med byrån ifall mindre rådgivning ingår i månadsarvodet, så att inte överraskande fakturor tillkommer. Det är inte ovanligt att byråer debiterar för mindre rådfrågor; så dubbelkulla i för säkerhets skull när ni ska välja redovisningsbyrå.

Denna fråga går också samman med byråns generositet. Ifall ni som företag rådfrågar i 5 minuter, kommer byrån då återkomma med en faktura på 30 min? Detta förekommer ofta utan att förtydligas innan det är för sent, då kanske många kunder förväntar att dem kan rådfråga kortare frågor utan ett extra tillägg.

4. Får du en bra relation och intryck utav byrån?

När ni ska välja redovisningsbyrå måste ni känna efter ifall den byrån som ni valt känns rätt. Byrån kommer att fungera som bollplank, och då är förtroende och personkemi ytterst viktigt. Detta underlättar arbetet och hela processen.

 

VARFÖR NORIAN?


Vår expertis.


Enkelt & smart.


Bra priser & hög kvalitet.


Personligt & tillgängligt.