Vår personal

Här är några av de 550 medarbetarna som jobbar inom NORIAN Group. Läs deras berättelser om hur det är att jobba hos NORIAN.


 

Vår personal

Här är några av de 550 medarbetarna som jobbar inom NORIAN Group. Läs deras berättelser om hur det är att jobba hos NORIAN.

 
 

Marie Vesterblom - Sundbyberg

Jag heter Marie och arbetar som Service Manager på NORIAN med fokus på löneprocessen. Här på NORIAN har jag hittat den optimala kombination av de tre saker jag brinner för; medmänniskor, lön och HR.

Jag har möjligt att följa hela flödet från säljmötet med en potentiell kund, avtalssignering, uppstart av kund och till daglig leverans.

Under många år arbetade jag själv i löneprocessen samt med olika kollektivavtal och lönesystem, denna kunskap har jag stor nytta av idag. Själva löneprocessen skiljer sig inte mycket åt mellan olika företag utan det som är så givande och spännande är att få forma vår leverans och service samtidigt som vi även inkluderar både NORIANS och våra kunders värderingar. På Norian följer vi en samverkansmodell för att tydliggöra och strukturerar vårt sätt att samarbete med våra kunder. Modellen driver utvecklingsarbetet framåt och stödjer oss i vårt arbete mot den gemensamt uppsatta målbilden.

Med varje ny kund får jag möjlighet att möta nya människor och skapa nya relationer, något jag älskar.

Den fina mix av personligheter och kunskap som vi har på NORIAN gör att man hela tiden växer och utvecklas. Detta samtidigt som man skrattar mycket och alltid känner sig trygg.

Vi är ett tight team, som har en tydlig målbild som vi alla arbetar mot och under resans gång, stöttar vi alla varandra. Bättre teamkänsla kan man inte uppleva! Teamet leds av en fantastisk chef som leder oss åt rätt håll och som alltid finns där när det behövs.

Det är ett nöje för mig att arbeta på NORIAN för här har jag ett spännande jobb, härliga kollegor och jag utvecklas dagligen!


 

Galina Carlkvist - Vilnius

Jag började arbeta på Mirror Accounting AB (NORIANS tidigare namn) i maj 2011. Från början arbetade jag med enkla arbetsuppgifter som kundregistrering, skapandet av fakturor och inbetalningar. Gruppen som jag arbetade i utförde olika uppgifter, men jag jobbade med kundfaktureringen vilket jag gör fortfarande.

Jobbar fortfarande med kundreskontran vilket jag tycker om och jag trivs med mina arbetsuppgifter. Jag har även varit med om ett systembyte från IFS till NAV och fick lära mig många nya saker inom systemen och inom bokföringen.

Jag trivs med jobbet, med alla arbetsuppgifter, med kunder och med mina kollegor. Kollegorna är fantastiska – alla är hjälpsamma, trevliga, positiva. Stämningen inom företag är underbar. Det finns möjligheter att utvecklas, företaget organiserar olika slags workshop och alla kan delta. Finns också andra underhållningsaktiviteter för medarbetare så som julbord, sommaraktiviteter med intressanta program.

Företaget tar hand om arbetarnas hälsa. Alla inom företaget har medicinsk försäkring. Vad som är nytt inom NORIAN är att vi börjat med Kaizen – den praktiska filosofi, som kan hjälpa med utvecklingen och som fungerar som en inre mekanism för förbättringsaktiviteter inom arbetet, och som involverar anställda på alla nivåer.

Galina i Team Sverige, Vilnius

 

Åsa Källbäck - Sundbyberg

Jag har arbetat här sedan 2011 och började som redovisningsspecialist. Idag arbetar jag som Service Manager åt flera kunder. NORIAN Accounting AB är en bra arbetsgivare, jag får utvecklas i mitt arbete och få nya projekt/roller. Jag känner att jag har stöd och förtroende från min arbetsgivare för de arbetsuppgifter jag utför.

Arbetsklimatet på NORIAN är toppen. Alla kollegor är väldigt öppna och glada människor så vi har en härlig stämning. NORIAN försöker alltid se till så att jag som anställd även får ihop mitt privata liv, och behöver jag arbeta hemifrån så är det inget problem. Under min tid på NORIAN har jag utvecklats i min roll som specialist, samt känner att all min erfarenhet från tidigare arbetsplatser kommer till sin rätt. Jag har även utvecklats i min roll som Service Manager, samt kontakten och relationen med våra kunder. Detta är något som jag tycker är väldigt roligt! Det som gör att NORIAN sticker ut som arbetsgivare är att du som anställd kan påverka. Du har en nära relation med din chef och i många fall kan du även anpassa ditt arbete, dina arbetsuppgifter så att du själv känner att du kan utvecklas i din roll.

Åsa Källbäck

 

Inesa Norkute - Vilnius

Hej,

För 10 år sedan bodde jag i Spanien utan en tanke på att flytta tillbaka till mitt hemland, Litauen, och till ett arbete där jag dagligen skulle prata svenska. NORIAN (på den tiden, Lindorff Support Services UAB) erbjöd mig arbete med bokföring, vilket vara liknande uppgifter som jag utfört i Barcelona, men i tillägg skulle jag lära mig norska. Självklart tackade jag JA och flyttade hem till Litauen, mitt vackra hemland!

Nu har jag arbetat 10 år på NORIAN men det känns som ett ögonblick. Under åren har jag inte bara lärt mig norska (intensiv 5 månaders kurs med lärare från Vilnius universitet), utan även svenska som jag använder dagligen i nästan 7 år.

Idag är jag avdelningsledare för vår svenska leverans i Vilnius och har 4 underbara team som arbetar med alla processer - AR, AP, GL, PMTS och Payroll. Mycket har hänt – vi har flyttat och bytt kontor 5 gånger samt ändrat namn flera gånger, men en sak har aldrig ändrats – vår VD Lina Maroscikiene som leder oss framåt mot våra mål. Jag känner mig trygg på NORIAN. Självklart har vi utmaningar men det har bidragit till att jag utvecklats och att jag idag är starkare. Jag har fantastiska kollegor som aldrig skulle ge upp utan som alla är lösningsorienterade - Vi löser allt tillsammans, hela NORIAN är verkligen ett TEAM!

Det som också är spännande och ger mig energi är arbetet med våra kunder. Det känns otroligt bra när våra kunder hälsar på oss i Vilnius och tackar för ett gott samarbetet, vårt engagemang, rådgivning och professionalitet.

Med mina 10 år på NORIAN har jag ingen längtan till att lämna företaget utan jag känner mig fortfarande stolt över att arbeta på NORIAN och vill fortsätta att vara en del av resan samt NORIAN´s framgång!

Inesa Norkute

Avdelningsledare, team Sverige


 

Joanna Szumska - Torun

Hej,

Jag heter Joanna och arbetar på NORIAN som redovisningsekonom. Min yrkesbana inom bolaget påbörjades i oktober 2011 i Itella som sedan ändrade namn till OpusCapita. OpusCapita sålde i september 2017 verksamheten till NORIAN.

Jag har en examen i Finance and Accounting från universitetet i Torun. Under min studietid på universitet arbetade jag även parallellt inom redovisningsekonomi. Efter avslutad utbildning sökte jag tjänst hos Itella  som Junior Accountant då jag fann finsk och svensk ekonomi både spännande och utmanande. Jag har ingått i ett implementeringsteam där vi tagit över processer från ett bolag med verksamhet i flera olika länder. Denna erfarenhet har givit mig möjligheten att få delta i samtliga processer som kund-, leverantörsreskontra, betalningar och redovisning. I dag arbetar jag i redovisningsgruppen med fakturor, lån och anläggningstillgångar samt har kundkontakt.

NORIAN som bolag ger mig som anställd verktyg och förtroende att utveckla mig själv och min roll vilket resulterat i självständiga arbetsuppgifter men också ansvar att kontrollera och säkerställa att vi som team mot kund levererar korrekta underlag enligt de lager och regler som finns. Inom NORIAN är det viktigt med team känsla och vi supporterar alltid varandra. NORIAN som arbetsgivare ger mig vidareutbildning och möjligheten att få prova andra processer. Vi kan till och med få lära oss ett främmande språk! Bidrag erbjuds för fritidsintressen som exempelvis sport och brädspel. NORIAN är en arbetsgivare jag varmt rekommenderar om du vill ha en arbetsplats med bra utvecklingsmöjligheter och bra teamkänsla.