Vad är ackumulerad bruttolön?

Wiki-ordlista från NORIAN

 

Jag guidar dig igenom svaret.

Marie Vesterblom - Service Manager, Payroll

 

Jag guidar dig igenom svaret.

Marie Vesterblom
Service Manager, Payroll

Vad är ackumulerad bruttolön?


Ackumulerad bruttolön ( ENG: accrued gross pay ) är den totala summan bruttolön en anställd har tjänat in under ett aktuellt år.

Till och med år 2018 rapporterade arbetsgivaren årligen en så kallad kontrolluppgift till Skatteverket med den anställdes ackumulerade bruttolön samt preliminärskatt. Från den första januari 2019 har det ändrats och numera rapporterar arbetsgivaren bruttlön och preliminärskatt månatligen till Skatteverket. Rapportering sker med AGI, dvs arbetsgivardeklarationer på individnivå.

Vad ingår i bruttolönen?

Bruttolön är den anställes lön före skatteavdrag. I bruttolön skall det, beroende på anställningsform, ingå månadslön, timlön, sjuklön, semesterlön, ob-tillägg, övertidsersättning. Avdrag skall också ingå i bruttolönen såsom tjänstledighet, VAB, sjukavdrag, permision mm.

På den anställdes lönespecifikation skall det alltid framgå vad som ingår i månadens bruttolön. På lönespecifikationen finns även den ackumulerade bruttolönen från januari till den aktuella månaden för det innevarande år.Dela gärna och sprid kunskapen!

Pic-text-kontakt@2x
 

Social media:

Kontakta oss

NORIAN är en tjänsteleverantör inom redovisning, lön och automatisering med målet att leverera smartare, snabbare och bättre tjänster.

© 2022 NORIAN. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Kontakt | Löfströms Allé 7, 172 66 Sundbyberg, Sverige | Powered by Sitea

Pic-text-kontakt@2x