Wiki-ordlista från NORIAN

Anstånd av betalning av skatt

Anstånd att betala skatter?

Jag guidar dig igenom svaret

Företag kan söka anstånd hos skatteverket vid tillfälliga utmaningar med likviditet i företaget.


Om Du som företagare, som en följd av särskilda enstaka händelser och som inte är orsakat av företaget, får tillfälliga betalningsproblem kan företaget ansöka om anstånd hos Skatteverket med betalning av skatt, avgift, moms, avdragen skatt och ränta. Den som söker anstånd skall kunna visa att synnerliga skäl finns och att företaget var tvungna att använda pengarna för att betala annat som företaget inte hade kunnat förutse för att mildra följderna av särskilda enstaka händelsen.


Framtida betalningsförmåga måste kunna bevisas för att man skall få anstånd. I normala fall kan man få anstånd upp till 2 månader och i särskilda fall upp till 4 månader.


Huvudsyftet med anståndsbestämmelsen är att de företag som drabbas av tillfälliga betalningsproblem skall kunna få en möjlighet till att få fram pengar för att betala skatt eller avgift.


Anståndsansökan skickas till Skatteverket.


Blanketten heter: Ansökan, Anstånd om betalning av skatt pga. tillfälliga betalningssvårigheter

Dela gärna och sprid kunskapen!

Vill du veta mer? Kontakta mig idag!

Ylva Björkhagen- Service Manager

 

Social media:

Kontakta oss

NORIAN är en tjänsteleverantör inom redovisning, lön och automatisering med målet att leverera smartare, snabbare och bättre tjänster.

© 2022 NORIAN. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Kontakt | Löfströms Allé 7, 172 66 Sundbyberg, Sverige | Powered by Sitea

Pic-text-kontakt@2x