Wiki-ordlista från NORIAN

Fakturering

Vad är fakturering?

Jag guidar dig igenom svaret

Fakturering (ENG: billing; invoicing) innebär att man som näringsidkare är skyldig att ufärda ett dokument, en faktura, avseende varor eller tjänster som sålts till en kund oavsett storleken på belopp. Detta kan göras antingen i pappersform eller elektroniskt.


Faktureringen är reglerad av mervärdeskattelagen, där huvudregeln är att fakturering skall ske vid all momspliktig försäljning.


Faktureringsregler gäller vid försäljning av varor och tjänster inom Sverige, vid försäljning av varor till ett annat EU-land, vid export av varor och tjänster samt vid försäljning av varor och tjänster som omsätts i ett annat EU-land där köparen är skyldig att betala momsen.


En del faktureringsregler är specifika, som betalningskrav och eventuella undantag, om dessa hänvisar vi till Skatteverkets hemsida.

Dela gärna och sprid kunskapen!

Vill du veta mer? Kontakta mig idag!

Ylva Björkhagen- Service Manager

 

Social media:

Kontakta oss

NORIAN är en tjänsteleverantör inom redovisning, lön och automatisering med målet att leverera smartare, snabbare och bättre tjänster.

© 2022 NORIAN. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Kontakt | Löfströms Allé 7, 172 66 Sundbyberg, Sverige | Powered by Sitea

Pic-text-kontakt@2x