Wiki-ordlista från NORIAN

Flextid.

Jag guidar dig igenom svaret.

Marie Vesterblom - Service Manager, Payroll

Flextid innebär att en anställd har möjlighet att inom vissa tidsramar vara flexibel med sin arbetstid.


Vanligtvis brukar arbetsgivare vara öppna för att de anställda skall ha möjlighet att ”flexa” mellan 7 – 9 på morgonen och mellan 15 – 18 på eftermiddagen.


Flextid är mer vanligt hos tjänstemän men även här finns det begränsningar gällande möjlighet till flextid beroende på tjänst/arbetsplats.


Viktigt att tänka på som anställd är att alla arbetsgivare inte har flextid, utan det måste finnas en överenskommelse mellan arbetsgivare och anställda. I en överenskommelse skall det framgå hur flextidssaldo skall hanteras, hur mycket +/- man får ha.


Om den anställde slutar och har minustimmar på sitt flextidssaldo kan ett löneavdrag göras. Har den anställde ett plussaldo bör den anställde ta ut dessa timmar i ledighet innan sista arbetsdagen eftersom flextimmar vanligtvis inte ersättas med lön.


Dela gärna och sprid kunskapen!

Vill du veta mer? Kontakta mig idag!

Marie Vesterblom - Service Manager, Payroll

 

Social media:

Kontakta oss

NORIAN är en tjänsteleverantör inom redovisning, lön och automatisering med målet att leverera smartare, snabbare och bättre tjänster.

© 2022 NORIAN. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Kontakt | Löfströms Allé 7, 172 66 Sundbyberg, Sverige | Powered by Sitea

Pic-text-kontakt@2x