Förenklat årsbokslut

NORIAN - bokföringsbyrån med ett nära samarbete.


Söker du rådgivning eller assistans inom förenklat bokslut? I detta avsnitt går vi på NORIAN igenom vad som menas med förenklat bokslut, samt hur vi kan stå till tjänst. Tveka inte att kontakta oss ifall du skulle ha några funderingar.Vad är förenklat årsbokslut?

Sammanfattning: Förenklat årsbokslut är en simplifierad bokslutsmetod för de verksamheter, företag och föreningar som har en omsättning under 3 miljoner kronor. Däremot är dessa inte låsta till att endast formulera ett förenklat årsbokslut, utan kan även formulera ett vanligt bokslut om önskat.

Innehållssammanfattning av förenklat årsbokslut: Innehållet ska vara en resultaträkning och en balansräkning, samt vara formulerat fysiskt eller online, elektroniskt.

Alla företag, organisationer och verksamheter skall enligt lag, varje räkenskapsår, avsluta med ett årsbokslut. Denna skyldighet gäller alla näringsverksamheter. Däremot kan de som driver enskilda näringsverksamheter, handelsverksamheter samt föreningar som har en omsättning under 3 miljoner kronor formulera ett så kallat förenklat årsbokslut, vilket, gentemot ett vanligt bokslut, endast innehåller en resultatkräkning och en balansräkning.

Årsbokslutet kan både vara upprättat elektroniskt online eller fysiskt, samt måste denna vara upprättat enligt de reglemente som finns och måste följas.