Wiki-ordlista från NORIAN

Momsregistreringsnummer.

Vad är ett momsregistreringsnummer?

Jag guidar dig igenom svaret

Vad är ett Momsregistreringsnummer?

Momsregistrerigsnumret är ett unikt nummer som företag inom EU tilldelas för att registrera moms.

Organisationsnumret, som är en identitetsbeteckning för företaget, ligger till grund för EU:s momsregistreringsnummer för svenska företag. I internationella sammanhang är benämningen VAT-nummer (Value-added-tax).

Den internationella standarden för momsregistreringsnummer är att den består av en två-bokstavskod och därefter siffror (max 12 siffror). Bokstavskoden kommer från standarden ISO 3166-1 alpha-2.

Ett svenskt momsregistreringsnummer är baserat på ett 10-siffrigt organisationsnummer. Det inleds med den svenska landskoden SE och avslutas normalt med 01. Undantaget är personer med mer än en enskild firma som numreras 01, 02, osv. Momsnumret innehåller inga bindestreck utan skall totalt bestå av 14 tecken.

Momsregistreringsnummer i andra EU-länder kan variera i utseende, men baseras vanligtvis på de organisationsnummer som finns i landet och det börjar alltid med den aktuella landskoden. Även vissa länder utanför EU har infört internationella momsregistreringsnummer.


[kkstarratings]

Dela gärna och sprid kunskapen!

Vill du veta mer? Kontakta mig idag!

Ylva Björkhagen- Service Manager

 

Social media:

Kontakta oss

NORIAN är en tjänsteleverantör inom redovisning, lön och automatisering med målet att leverera smartare, snabbare och bättre tjänster.

© 2022 NORIAN. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Kontakt | Löfströms Allé 7, 172 66 Sundbyberg, Sverige | Powered by Sitea

Pic-text-kontakt@2x