Wiki-ordlista från NORIAN

Nearshoring

Vad är nearshoring?

Jag guidar dig igenom svaret

Det är ett begrepp som används inom outsourcing. Det innebär att ett företag tar hjälp av en outsourcingpartner, som är inte är lokaliserad i samma land som företaget, för hantering av en eller flera av företagets processer.


Exempel på nearshoring är när ett svenskt företag lägger ut sin löneavdelning till en outsourcingpartner lokaliserad nära Sverige såsom i Europa.


Varför väljer företag Nearshoring?


Den vanligast orsaken till att ett företag väljer en Nearshore lösning är att företaget önskar sänka sina kostnader men ändå ha en vill ha en närhet till outsourcingpartnern. Numera finns det även outsourcingpartners som inom Europa erbjuder tjänsten/tjänsterna på företagets språk, ex svenska för ett svenskt företag.


Motsats till Nearshoring


Motsats till Nearshoring är Onshoring. Denna outsourcing av tjänst/tjänster innebär att outsourcingpartnerns produktion sker i samma land som företaget är lokaliserat.

Dela gärna och sprid kunskapen!

Vill du veta mer? Kontakta mig idag!

Ylva Björkhagen- Service Manager

 

Social media:

Kontakta oss

NORIAN är en tjänsteleverantör inom redovisning, lön och automatisering med målet att leverera smartare, snabbare och bättre tjänster.

© 2022 NORIAN. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Kontakt | Löfströms Allé 7, 172 66 Sundbyberg, Sverige | Powered by Sitea

Pic-text-kontakt@2x