Wiki-ordlista från NORIAN

OCR

Vad är en OCR?

Jag guidar dig igenom svaret

OCR (Optical Character Recognition) står för optiskt teckenigenkänning och betyder maskinell texttolkning, läsning och tydning av tecken och texter. OCR-nummer på inbetalningskort är ett referensnummer med uppgift om den som betalar.


Vad är OCR-nummer?


OCR-nummer fungerar som ett referensnummer, numret brukar finnas på ett svenskt inbetalningskort mellan tecknen # och #. Dessa används vid betalning till plus- och bankgirokonto. Referensnumret innehåller vanligen uppgift om fakturanummer och/eller kundnummer, och syftar till att betalningsmottagaren ska kunna automatisera registrering och bokföring av inbetalningar.


OCR-numret gör det möjligt för mottagaren att registrera betalningen automatisk, utan en kostnadskrävande manuell hantering. Vissa företag har därför beslutat att endast godkänna betalningar som innehåller OCR-nummer. Det är viktigt att fylla i rätt OCR-nummer för att kunna genomföra en betalning till betalningsmottagare som kräver att OCR-nummer ska fyllas i.

Dela gärna och sprid kunskapen!

Vill du veta mer? Kontakta mig idag!

Ylva Björkhagen- Service Manager

 

Social media:

Kontakta oss

NORIAN är en tjänsteleverantör inom redovisning, lön och automatisering med målet att leverera smartare, snabbare och bättre tjänster.

© 2022 NORIAN. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Kontakt | Löfströms Allé 7, 172 66 Sundbyberg, Sverige | Powered by Sitea

Pic-text-kontakt@2x