Wiki-ordlista från NORIAN

Onshoring

Vad är onshoring?

Jag guidar dig igenom svaret

Det är ett begrepp som används inom outsourcing. Det innebär att ett företag tar hjälp av en outsourcingpartner, som är lokaliserat i samma land som företaget, för hantering av en eller flera av företagets processer.


Exempel på onshoring är när ett företag lägger ut sin ekonomiavdelning till en outsourcingpartner lokaliserad i samma stad som företaget.


Varför väljer företag en onshore lösning?


Den vanligast orsaken till att ett företag väljer en onshore lösning är att företaget inte önskar hantera en eller flera av sina processer själv utan söker den flexibilitet som en outsourcing innebär. Språket, flexibiliteten och närheten till outsourcingpartnern kan vara viktigare aspekter än att minskad kostnaden i företaget.


Motsats till onshoring


Motsats till onshoring är nearshoring samt offshoring. Denna outsourcing av tjänst/tjänster innebär att produktion sker i ett annat land än där företaget är lokaliserat. Det som skiljer nearshoring och offshoring är att vid nearshoring sker utförandet av tjänst i ett land närmare Sverige, såsom i Europa.

Dela gärna och sprid kunskapen!

Vill du veta mer? Kontakta mig idag!

Ylva Björkhagen- Service Manager

 

Social media:

Kontakta oss

NORIAN är en tjänsteleverantör inom redovisning, lön och automatisering med målet att leverera smartare, snabbare och bättre tjänster.

© 2022 NORIAN. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Kontakt | Löfströms Allé 7, 172 66 Sundbyberg, Sverige | Powered by Sitea

Pic-text-kontakt@2x