Skattetabell

Wiki-ordlista från NORIAN

 

Jag guidar dig igenom svaret.

Marie Vesterblom - Service Manager, Payroll

 

Jag guidar dig igenom svaret.

Marie Vesterblom
Service Manager, Payroll

Skattetabell


En skattetabell är en tabell hos Skatteverket som visar vilket skatt som skall dras från den inkomst den anställde erhåller.

En anställd kan ha flera arbetsgivare och den arbetsgivare där den anställde har sin huvudsakliga arbetstid, kallas för huvudarbetsgivare.

Arbetsgivaren, som är huvudarbetsgivare, skall göra skatteavdrag enligt skattetabell. Det finns skattetabeller från 29-40 beroende på vilken kommunal skattesats som skall användas för den anställde.

Skattsedel

Vilken skattetabell som ska användas framgår av den anställdes preliminärskattsedel. I slutet av året hämtar arbetsgivaren information via datamedia från centrala skatteregistret, CSR, för att få kännedom om det kommande årets skatteuppgifter för de anställda.

Ibland kan en A-skattsedel behöva inhämtas från Skatteverket, t.ex. vid nyanställningar under året. Detta kan göras av den anställde via hemsidan www.skatteverket.se eller via Skatteverkets servicetelefon på nummer 020-567 000.

Om den anställde trots anmodan inte lämnar en A-skattsedel till arbetsgivaren, är arbetsgivaren skyldig att göra ett förhöjt skatteavdrag på den anställdes lön. Ett förhöjt skatteavdrag innebär att skatt beräknas efter den tabell som gäller där företaget är skrivet samt ett tillägg på 10 %.Dela gärna och sprid kunskapen!

Pic-text-kontakt@2x
 

Social media:

Kontakta oss

NORIAN är en tjänsteleverantör inom redovisning, lön och automatisering med målet att leverera smartare, snabbare och bättre tjänster.

© 2022 NORIAN. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Kontakt | Löfströms Allé 7, 172 66 Sundbyberg, Sverige | Powered by Sitea

Pic-text-kontakt@2x