Wiki-ordlista från NORIAN

Tull

Vad är tull?

Jag guidar dig igenom svaret

Tull (ENG:custom tax and duty) är en avgift som tas ut i avgift påprodukter som förs in eller ut ur ett land. I Sverige är det Tullverket som ansvara för leveranser av varor in och ut från Sverige.


Klassificiering av tullavgifter.


Tullavgiften kan skilja sig åt beroende på vilken typ av vara det är och mellan vilka länder som en vara förs in ifrån. Inom EU är det generellt fritt att skicka vara mellan länderna, så länge varan är en unionsvara. Med en unionsvara menas en vara som är tillverkad eller har tillverkats av material med ursprung från EU och som tidigare har förtullats inom EU.


När en vara ska föras in i ett land ska den klassificeras med en korrekt varukod genom en gemensam förteckning som heter heter TARIC (Integrated Tariff of the European Communities).  

Dela gärna och sprid kunskapen!

Vill du veta mer? Kontakta mig idag!

Ylva Björkhagen- Service Manager

 

Social media:

Kontakta oss

NORIAN är en tjänsteleverantör inom redovisning, lön och automatisering med målet att leverera smartare, snabbare och bättre tjänster.

© 2022 NORIAN. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Kontakt | Löfströms Allé 7, 172 66 Sundbyberg, Sverige | Powered by Sitea

Pic-text-kontakt@2x