Wiki-ordlista från NORIAN

Valutahandel

Vad är valutahandel?

Jag guidar dig igenom svaret

Valutahandel innebär köp och sälj av olika valutor.


Valutahandel kan användas som alternativ till aktier, fonder, warranter och obligationer. Vid valutahandel behöver ingen courtage, alltså avgift vid handel av värdepapper, betalas. Dessutom finns det inga direkta öppettider som vid aktiehandel, vilket gör trading möjlig oavsett tid på dygnet. Man kan förenklat beskriva valutahandel som ett alternativt sätt att tjäna "snabba" pengar.


Valutamarknaden är organiserad som en over the counter-marknad (OTC-marknad), vilket innebär att banker och valutamäklare används vid handel av olika valutor då det inte finns någon samlad marknadsplats.


För att kunna göra vinster med valutahandel gäller det att ha mycket pengar för att satsa. Därför kan en så kallad hävstång användas. Vilket innebär att en person kan satsa 1000 euro för att sedan belåna beloppet för att komma upp i en större summa. En vanlig rekommendation är att inte ha en hävstång som är mer än 20 gånger värdet.

Dela gärna och sprid kunskapen!

Vill du veta mer? Kontakta mig idag!

Ylva Björkhagen- Service Manager

 

Social media:

Kontakta oss

NORIAN är en tjänsteleverantör inom redovisning, lön och automatisering med målet att leverera smartare, snabbare och bättre tjänster.

© 2022 NORIAN. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Kontakt | Löfströms Allé 7, 172 66 Sundbyberg, Sverige | Powered by Sitea

Pic-text-kontakt@2x