NORIAN News

 

Affärssystemet för er i en global och expansiv tillväxt
Att våga kasta sig ut och ta det strategiska beslutet om expansion kräver mer än mod. För att kunna göra denna resa behövs ett verktyg som både strukturerar och supporterar er i snabba och korrekta affärsbeslut. Läs vad Line Skullerud Head of Xledger Advisory and Support på NORIAN gruppen, berättar om varför NORIAN erbjuder Xledger till våra globala kunder.

Line Skullerud är Head of Xledger Advisory and Support på NORIAN gruppen.

Line är norska och bor med sin familj i Oslo. Hon har en bakgrund inom redovisning och är även auktoriserad i Norge. Tidigare har Line arbetat som redovisnings- och ekonomichef i olika branscher varpå hon har mycket god förståelse för de olika arbetsuppgifter och processer som sker på en ekonomiavdelning.

Line, kan du berätta lite om ditt team, Xledger Advisory and Support, och ditt arbete?

Teamet arbetar med alla NORIANs kunder som använder vår partners affärssystem, Xledger.

Vi är ett team, utan landsgränser, som består av både män och kvinnor. Alla med olika bakgrund och erfarenheter såsom IT, ekonomi, RPA samt pedagogik och därmed får vi en stor bredd i teamet som jag ser både motiverar alla och gör teamet än mer slagkraftigt.

En annan viktig uppgift vi har i teamet är att vi alla fungerar som ”sparringpartner” till våra kunder när de kommer till att nyttja systemet Xledger effektivt.

Line berättar vidare att i hennes yrkesroll dras hennes intresse till IT och ekonomi vilket gör att denna roll är som skräddarsydd för henne. Dessutom motiveras hon av att utveckla andra personer.

Hur ser du att Xledger skiljer sig från andra affärssystem på marknaden?

Något av det jag tycker bäst om med Xledger är kombinationen av att alltid ha siffror tillgängliga och att de alltid är uppdaterade. Tänk att alltid ha rapporter och nyckeltal tillgängliga inför viktiga beslut!

Jobbar man dessutom inom en koncern och har bolag i flera länder så är valutafunktionen, språk och de smarta koncernfunktioner något av det bästa i Xledger. Detta är någon vi på NORIAN själva nyttjar fullt ut för vår egen koncern. Det är verkligen en styrka för oss att själva använda systemet internt när vi även erbjuder det till våra kunder!

Xledger en ”multi-tenant”-lösning där alla användare har samma funktionalitet och alltid arbetar i den nyaste versionen av programmet. På det sättet kan man vara säker på att man följer med på den tekniska utvecklingsresan oavsett hur teknisk avancerad man själv egentligen är.

Då systemet är molnbaserat går det enkelt att logga in varsomhelst i världen för att till exempel godkänna fakturor eller skapa reseräkning när man är på resande fot.

Vad ser du är Xledgers fördelar för företag som vill växa globalt?

Xledger är ett flervaluta system och hanterar flera länder samt språk. Idag används systemet för redovisning i över 50 länder.

Systemet bygger på en hierarkisk struktur där underliggande nivåer ärver från de högre. Det innebär att de underliggande företagen ”ärver” nationella och regionala uppsättningar som tex kontoplan och momsregler. Att alla beloppen presenteras i både lokal och koncernvaluta är ett plus för koncerner på frammarsch.

I och med att all data uppdateras i realtid och att systemet har en enkel samt detaljrik ”drill down” funktion, ges möjligheten att gräva sig hela vägen från koncernnivå ner till detaljerna i dotterbolagen och därmed få en fullständig insyn. Ett stort plus för oss kontrollmänniskor!

Med en uppsatt koncernstruktur i Xledger är det både enkelt och kostnadseffektivt att lägga till fler bolag. En stor fördel när man växer som koncern.

Är det bara för stora företag eller kan även mindre företag använda systemet?

Det är inte storleken det handlar om utan mer om funktionen som bolaget har behov av. Om man behöver en koncernstruktur och har olika valutor så är det här som Xledger verkligen kommer till sin rätt. Stort som smått funkar!

Säkerhet är en het fråga i dessa dagar och hur ser du att Xledger säkerställer skyddet för kunddata och sekretess?

Ja, cyberkriminaliteten har verkligen ökat de senaste åren och Xledger, liksom andra affärssystem, måste i allt större grad säkerställa att de kan skydda kundens data, säger Line.

Line berättar att Xledger är ansvarig för hela funktionen, inkluderat hela driftmiljön och tillgängligheten, och därför har säkerheten också en hög prioritet hos Xledger. På Xledger finns en dedikerad IT-avdelning som aktivt jobbar med att övervaka existerande och nya teknologier. De gör löpande tester på systemet och årligen görs även intrångstester där externa parter försöker göra angrepp på systemet, för att identifiera eventuella svagheter med behov att stärkas.

Ytterligare genomför Xledger själva även många kontroller av applikationer för tex inloggning och övervakning av datatrafiken.

Dessutom följer Xledger ISAE3402-standarden och de är även ISO 27001 certifierade. All data lagras i olika datacenter lokaliserade i Norge och även dessa är ISO27001-godkända.

Säkerhet är en prioritet för Xledger, något som även gör min vardag tryggare!

Företag sitter idag ofta med flera system och därför är integrationsfrågan alltid viktig. Vilka integrationsmöjligheter finns det med Xledger?

Data kan exporteras med hjälp av flera lösningar och det blir allt lättare med åren. Xledger har flera möjliga teknologier för integrationer såsom med GraphQL, SOAP-baserad WEB Service eller med andra exportkopplingar.

Gällande import av data till Xledger så kan det ske via GraphQL, CSV- och XML-importformat. Integrationer till Xledger kan vara allt från ”seamless” och helautomatiserade, till mer ”on-demand” synkroniseringar, allt efter kundernas behov.

Jag och mitt team har en nära dialog med våra kunder om deras behov inför ett integrationsbeslut och stöttar dem i så väl beslutsprocess som genomförande. Vi gör resan tillsammans!

Vi vet alla att implementering av nya system kan vara komplex, resurskrävande och dyr. Hur fungerar implementeringsprocessen för Xledger och vad erbjuder NORIAN för att underlätta implementeringen?

Alla vet vi att det är en investering att implementera ett nytt system, men i motsatts till de traditionella affärssystemen krävs det här inga tunga installationer eftersom Xledger är ett molnbaserat system.

Xledger levereras som ett software ”as a service”. Kunden slipper därmed kostnad för själva hårdvaran.

Jag ser att en viktig del i implementeringsprojektet med Xledger är att anpassa arbetssätt och processer till Xledgers smarta funktioner. Det innebär att man behöver validera hur man arbetar i idag för att, istället för att anpassa systemet, anpassa sitt arbetssätt och nyttja Xledger optimalt.

Företagsledningar behöver snabbt och tillförlitliga siffror för att kunna ta rätt beslut för verksamheten. Kan du ge exempel på verktyg som Xledger erbjuder för att alltid ha full kontroll över företagets mående?

En av Xledgers styrkor är just rapportverktyget och hur man snabbt kan ställa olika frågor för att få ut det som behövs. Det är även enkelt att bygga egna rapporter. Känner man sig osäker så kan vi på NORIAN hjälpa till att bygga rapporter och även skräddarsy ”dashboarden” efter kundens önskemål och behov.

Det jag personligen uppskattar mycket är att alla siffror är i realtid och att jag inte behöver vänta på någon uppdatering.

Du arbetar nära Xledger och Xledger är ett företag som lägger tid och kraft på utveckling. Om vi tittar framåt, vad tror du att Xledger som affärssystem kommer att vara om fem år och var i bilden kommer NORIAN att finnas?

Världen blir mindre och mindre inom ”business” och jag ser att gränser kommer att suddas ut mer och mer framöver. Xledger har alltid varit i framkant och förstått värdet av ett affärssystem som kan hantera många länder, språk och valutor. Detta är en styrka de redan har och som jag ser att de kommer att fortsätta fokusera på.

Jag ser även att arbetet med integrationer med tex banker kommer att fortsätta utvecklas – allt för att göra det tryggare och smidigare för användaren.

Slutligen vill jag tillägga att jag och mina teamkollegor vet vilket smart verktyg Xledger är för våra kunder som är i en tillväxtresa både globalt och lokalt. Vi kan systems funktionaliteter och ser framemot att fortsätta att stötta våra kunder på deras resa.

 

Social media:

Kontakta oss

NORIAN är en tjänsteleverantör inom redovisning, lön och automatisering med målet att leverera smartare, snabbare och bättre tjänster.

© 2022 NORIAN. All Rights Reserved. | Privacy Policy | Kontakt | Löfströms Allé 7, 172 66 Sundbyberg, Sverige | Powered by Sitea

Pic-text-kontakt@2x